top of page

דתיה בן דור - האמת מאחורי הספר "חכמים בדרך" 

פסק הדין בבית המשפט המחוזי קבע ופסק לטובת אסתר עצמוני,

לאחר שהובאו בפניו כל המסמכים והעדויות כי דתיה בן דור הפרה זכויות יוצרים בספר "חכמים בדרך" והורשעה! 

הספר לא מופיע יותר ברשימת ספרי הלימוד המאושרים של משרד החינוך הוא נמחק! 

הגב' דתיה בן דור נדרשה בתוקף פסק דין של בית המשפט המחוזי בת"א, לשלם פיצויים לאסתר עצמוני, על העתקות והפרות זכויות יוצרים מספריה, עוד נקבע כי ספר זה נכתב במשותף עם המחברת אסתי עצמוני, שהביאה את הידע, המקצועיות, התכנים והניסיון הרב בתחום כתיבת ספרי לימוד בכלל ובבטיחות בדרכים בפרט...

לאחר שהעובדות התבררו בבית המשפט קבע :

בית המשפט קבע כי בן דור, הפרה הסכם, העתיקה והפרה זכויות יוצרים. בית המשפט פסק הוצאות בסך של 100.000 ש"ח בגין עוגמת נפש, 50.000 ש"ח שכ"ט עו"ד, כל הוצאות המשפט, מחצית התמלוגים שקיבלה בן דור ו/או שתקבל מהספר "חכמים בדרך"! שנמחק בינתיים והוסר מהרשימות!

 

לקט של כתבות שהתפרסמו בעיתונות לאחר פסק הדין:

 

       "כמעט כל ילד גדל על היצירות של דתיה בן דור:  ... אבל פסיקה חדשה של בית  המשפט מציגה את בן דור באור שונה,

          מתאים פחות לעולם הילדים...

https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/47/ART2/210/006.html

 

  • ביהמ"ש: פיצוי על עוגמת נפש בגין הפרת זכויות יוצרים (בספר חכמים בדרך) מאת איתמר לוין חדשות מחלקה ראשונה "סופרת הילדים דתיה בן-דור תשלם 180,000 שקל למי שחיברה עימה ספר, לאחר שהתכחשה בצורה גורפת לזכויותיה" 

  •  

  • "הרפש הזה שהגברת אומרת"  התייחסות של הנתבעת לכתבת מעריב מיום 11.2.11, (באתר הקיבוצים) הדף הירוק מאת יעקב לזר : "מאלפות התגובות של סופרת הילדים הנודעת, דתיה בן דור, על הרשעתה בהעתקת קטעים מכתב יד של סופרת אחרת לספר שלה. "הבעיה כאן היא בית המשפט והשופט... " אמרה בן דור, "אבסורד כל פסק הדין הזה וכל התביעה הזו. איזה שטויות, איזה קשקוש... אז מה אם בית המשפט קבע?" 

 

 

צרו קשר, נענה בהקדם!
לחצו עלי בתמונה ותעברו ישירות לוואטסאפ.
במידה ואין מענה בנייד התקשרו בבקשה טלפונית דרך הוואטסאפ

נייד: 050-3937378

במידה ואין מענה בנייד התקשרו דרך הוואטסאפ 

זכויות יוצרים! 

הידעתם כמה תשלמו על העתקת עמוד אחד מספר, שכפול, צילום, ועוד ועוד הפרות? בין 10.000 ל- 100.000 ש"ח, די בהצגת הדף שצילמתם בבית המשפט או שיתפתם עם אחרים, בכדי לזכות במשפט!   אז אסביר בפשטות מה זה הפרת זכויות יוצרים? כל מה שלא אתם הגיתם, לא אתם כתבתם, לא אתם השקעתם זמן, לא אתם ערכתם ולא אתם השקעתם מחשבה לייצר מוצר, מצגת, ציור, ספר, תוכנה, אם לא אתם שילמתם ליועצים ועורכים, אלא מישהו אחר טרח ועשה - הזכויות הם שלו ולא שלכם. כל מה "מוצאים באינטרנט" איור, סמל, דף, זה של מישהו!!! החומר מוגן. לכן אין לכם זכות לשתף, לפרסם, להעתיק, לשכפל, לשלוח באופן אישי ובטח לא באופן ציבורי בקבוצות וואטסאפ או בכל דרך... ברגע שנגעתם בחומרכזה באינטרנט או בקבוצה.... אתם מפרים זכויות יוצרים.  רציתם לחסוך 30 ש"ח? למי? לביה"ס? לכם? אז תשלמו פי כמה וכמה.

סעיף 47 לחוק קובע: העושה שימוש ביצירה כגון: אחסון, סריקה, צילום, העתקה, הדפסה, שכפול וכו' ללא רשות בעל הזכויות, מפר זכויות יוצרים.

סעיף 56 א' לחוק מסמיך את בית המשפט לפסוק ליוצר שזכות היוצרים שלו הופר, פיצויים בסכום של עד 100.000 ש"ח על כל הפרה בנפרד.

bottom of page