top of page

ושבו בנים ובנות לגבולם

הערך והרוח המוסרי בעם ישראל


עם ישראל ערבים זה לזה!

יש להיכנס לאתר ממחשב לא מפלאפונים

למור זנב טבעת המלווה את התלמידים בספרים לכיתות א-ב-ג סימני דרך והליכה כהלכה לאורך כל השנה, התלמידים כל כך אוהבים אותו, סביבו יש פעילויות רבות, סרטונים חמודים, מצגות ועוד ועוד.
למור זנב טבעת המלווה את התלמידים בספרים לכיתות א-ב-ג סימני דרך והליכה כהלכה לאורך כל השנה, התלמידים כל כך אוהבים אותו, סביבו יש פעילויות רבות, סרטונים חמודים, מצגות ועוד ועוד.

הלמור רשום כסימן מסחרי!

  1. תמיכה מעשית ורוחנית הערבות היא לא רק מילים — היא פעולה: עידוד של הצוותים שמחפשים, שילוב הציבור לגיוס ידע, השקעה במשאבים, תפילה, התארגנות חברתית וכל סוג של סיוע שיכול לעזור לשחרור ולהחזרה בשלום.

  2. יצירת חברת אמון כשחברים בעם מרגישים שכולנו אחראים זה לזה — יש תחושת ביטחון וקירבה שמגבירה סולידריות, מפחיתה קיטוב ומעודדת אחווה אמיתית בין המגזרים השונים.

  3. עמידה מוסרית מול האתגר ברגעים של מצוקה — מלחמה, טרור, סבל — הערבות בין אדם לאדם היא סימן לכך שהחברה לא נשברת. היא ביטוי של אידיאל מוסרי: גם אם הכוחות חורגים — אנחנו נשארים מחוברים למי שנמצא במצוקה.


הכנתי לכם דף עבודה עם סמל המזוהה כל כך עם החטופים, סמל זה הפך לסימן וערבות הדדית בין העם .פעילות זאת יכולה להתחבר גם לנושא השנתי של אחריות חברתית, (ראו בבלוג עמוד על הערך אחריות אישית וחברתית)


יש להסביר לתלמידים בזהירות את הערך ערבות הדדית. במילא רוב ילדי ישראל נחשפים מידי יום לזעקה של משפחות החטופים, ההרוגים הרבים שחווינו ב-7.10 ושואה כזאת תלווה אותנו עוד שנים רבות רבות.


דף זה הכנתי יום לפני השבת החטופים,ב- 13.10 2025 ומאמינה שגם לאחר השבתם יש מקום לסכם את הנושא ולתת לתלמידים דרך לבטא את רגשותיהם.


הדף עלה לאתר והוא מצורף לדפי העשרה למורשים המלמדים בספרי הוצאת למור, סימני דרך, בצעד ראשון, בצעד שקול הליכה כהלכה.


גם מורים שלא מלדים עם ספריי יכולים להשתמש בדף זה. אך אין לשתף אותו עם אחרים אלא לתת לאחרים רק לינק לבלוג! והם יורידו אותו בעצמם!

אשמח אם תשלחו לי תוצרים של התלמדים. תודה מראש.


דף עבודה סמל החטופים מאת אסתי עצמוני

אלו ספרי הלימוד בז"ב המאושרים ע"י משרד החינוך וזוכים להצלחה רבה במערכת.

ממליצה להצטרף אלי לאנשי הקשר לעידכונים.


ספרי הלימוד בנושא זה"ב מאת אסתי עצמוני
ספרי הלימוד בנושא זה"ב מאת אסתי עצמוני

אודות המחברת אסתי עצמוני לחצו על המשפט ותגיעו לאודות.

למור זנב טבעת המלווה את התלמידים בספרים לכיתות א-ב-ג סימני דרך והליכה כהלכה לאורך כל השנה
למור זנב טבעת המלווה את התלמידים בספרים לכיתות א-ב-ג סימני דרך והליכה כהלכה לאורך כל השנה

תגובה אחת

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
רות
12 באוק׳

תודה על השיתוף, על היצירתיות והמקוריות שאת משתפת אותנו - על התמיכה במורים, גם לכאלו שלא לומדים מספריך, 👍

לייק

צרו קשר, נענה בהקדם!
לחצו עלי בתמונה ותעברו ישירות לוואטסאפ.
במידה ואין מענה בנייד התקשרו בבקשה טלפונית דרך הוואטסאפ

נייד: 050-3937378

במידה ואין מענה בנייד התקשרו דרך הוואטסאפ 

זכויות יוצרים! 

הידעתם כמה תשלמו על העתקת עמוד אחד מספר, שכפול, צילום, ועוד ועוד הפרות? בין 10.000 ל- 100.000 ש"ח, די בהצגת הדף שצילמתם בבית המשפט או שיתפתם עם אחרים, בכדי לזכות במשפט!   אז אסביר בפשטות מה זה הפרת זכויות יוצרים? כל מה שלא אתם הגיתם, לא אתם כתבתם, לא אתם השקעתם זמן, לא אתם ערכתם ולא אתם השקעתם מחשבה לייצר מוצר, מצגת, ציור, ספר, תוכנה, אם לא אתם שילמתם ליועצים ועורכים, אלא מישהו אחר טרח ועשה - הזכויות הם שלו ולא שלכם. כל מה "מוצאים באינטרנט" איור, סמל, דף, זה של מישהו!!! החומר מוגן. לכן אין לכם זכות לשתף, לפרסם, להעתיק, לשכפל, לשלוח באופן אישי ובטח לא באופן ציבורי בקבוצות וואטסאפ או בכל דרך... ברגע שנגעתם בחומרכזה באינטרנט או בקבוצה.... אתם מפרים זכויות יוצרים.  רציתם לחסוך 30 ש"ח? למי? לביה"ס? לכם? אז תשלמו פי כמה וכמה.

סעיף 47 לחוק קובע: העושה שימוש ביצירה כגון: אחסון, סריקה, צילום, העתקה, הדפסה, שכפול וכו' ללא רשות בעל הזכויות, מפר זכויות יוצרים.

סעיף 56 א' לחוק מסמיך את בית המשפט לפסוק ליוצר שזכות היוצרים שלו הופר, פיצויים בסכום של עד 100.000 ש"ח על כל הפרה בנפרד.

bottom of page