top of page

משמרות הזה"ב על רגל אחת

מספר תובנות לקראת תפקוד תלמידי ו' במשמרות הזה"ב במהלך השנה. גלגלו למטה יש לכם גם סרטון ממשטרת ישראל

  1. רכזת הזה"ב תתייק כל פעילות שלה בקלסר מסודר!

  2. רכזת הזה"ב צריכה לדאוג לריענון החומר הנלמד כולל נוהלים, התייצבות, לו"ז וכו. (שנלמד שנה קודם ע"י נציג המשטרה.)

  3. רכזת הזה"ב צריכה לערוך סיור מקדים סביב מעברי החצייה, ולבדוק תקינותם כמו: מעברים צבועים וברורים, מתומררים, אין עצים החוסמים את שדה הראייה, ולהכיר את נפח התנועה סביב המעבר, בהתאם לכך היא תציב ותתאים מספר ילדים נדרש. (רצוי להיעזר באב הבית, או מורי ו' או נציג ההורים)

  4. על מחנכות הכיתה, (המכירות מקרוב את תלמידיהן והוריהם) לקחת אחריות על התייצבות ותפקוד תקין של ילדי המשמרות.

  5. מניסיון, רצוי שלאורך כל השנה הילדים יעמדו באותה תחנה. (לרוב יש להם 2-3 משמרות בשנה) ולכן עמידה במקום שצברו בו "ניסיון", יקנה ביטחון, ויקל עליהם להכיר את בעייתיות התחנה בה הם מוצבים. (בתחנה בעייתית כמו נפח תנועה גדול, הציבו תלמידים אחראים יותר).

  6. רצוי ונכון שכל ילד יקבל אפודה + "מקל" עצור ממסופר. כך הילדים לא יריבו על אפודה נקייה יותר או תמרור תקין יותר. ועליהם לדאוג לשמור על הציוד שקיבלו. בהתאם לצורך ידאגו הילדים לטפל בכל ליקוי של הציוד שקיבלו עם אב הבית. בלוח התורנות מצויין מס' הציוד ע"י שם הילד התורן. (ראו דוגמה למטה).

  7. להכין עמדה/תחנה מסודרת למשמרות הזה"ב. את המקלות + האפודות תלו בעמדה. עמדה כזאת קל מאוד להכין בתקציב קטן בכל פינה בביה"ס. (ראו תמונה למטה)

  8. להכין דף תורנות מסודר לכל חודש. (רצוי עם מחנכת הכיתה) את הדף להציב בעמדת משמרות הזה"ב. דף התורנות יתלה בעמדה, ועותק יינתן גם למחנכת הכיתה. (ראו דוגמה למטה)

  9. ערכו שיחת מוטיבציה עם תלמידיכם, הסבירו להם את חשיבות משימתם ואחריותם. הם יגיעו ויתייצבו בגאווה למשמרתם. זיכרו, זאת אחריות רבה על כל תלמיד והם מאוד מתרגשים ממנה.

  10. בימים גשומים ממש, לא יצאו התלמידים למשמרתם. ממליצה להוציא חוזר מסודר להורים.

  11. באשר לתעודות בסוף שנה, אני נהגתי לחלק תעודה לכולם, לא רק למפקדים. כי כל הילדים השתתפו במשימה ולכן ראוי ומכובד לחלק לכולם. ראו למטה דוגמה לתעודה.

הטיפים שכתבתי לכם, באים מניסיון רב שנים, וראייה אחראית של הוראת מקצוע הזה"ב. בעקבות ניסיוני הרב, כתבתי ספרים מקוריים, מחורזים לתפארת, צבעוניים, עם קורטוב של הומור, המכבדים את המקצוע, ולכן, התלמידים המורים, כולל ההורים, רואים בספריי ברכה בהוראת נושא הזה"ב בביה"ס.

זיכרו חובה ללמד זה"ב ש"ש בכיתות א' ו-ה'. ואין כאן מקום לחפיפניקויות וצילומי חומרים מפה ומשם. יש ללמד לפי תוכנית הלימודים של משרה"ח! 

בתי הספר המלמדים בספרים יקבלו מד"ל מסודר + תוכנית לימודים מותאמת לספר הנלמד, ולכיתות הנמוכות גם ספר דיגיטלי להצגה על הלוח. כל זה ניתן כשירות למורים המלמדים בספריי כולל תמיכה עזרה וייעוץ במהלך השנה.

תבנית לימודים שנתית בזה"ב -
+
קובץ משמרות הזה"ב
נא הירשמו, אפשר להירשם גם בוואטסאפ

כתבו את שמכם:_________
שם ביה"ס:_____________
העיר:_________________
ואימייל למשלוח: _________________

%D7%A2%D7%9E%D7%93%D7%AA%20%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%AA%20%D7%94%D7%96%D7%94%D7%91
%D7%9C%D7%95%D7%97%20%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%AA%20%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%95
תעודת משמרות זהב.JPG

תפקידי רכזי הזה"ב בביה"ס
תפקידי רכזי הזה"ב מפורטים בהרחבה באתר משרד החינוך.
מצרפת לכם 2 לינקים חשובים מהאתר של משרד החינוך:
1. תפקידי הרכז בצורה תמציתית וטובהhttps://mosdot.education.gov.il/education-hr/edu_roles/zahav-coordinators
2. תפקידי הרכז בצורה מורחבת הכולל באופן מפורט את כל הנדרש מרכזי הזה"ב כולל דוגמה לתוכנית לימודים שנתית, ועוד. https://docs.google.com/document/d/1TmUxTvvWNXa-iZ7YKmwGlytil9ZavR-V4urY82DPhSs/edit

 

הרוצים לקבל קובץ למשמרות הזה"ב
נא הירשמו, אפשר להירשם גם בוואטסאפ

כתבו את שמכם:_________
שם ביה"ס:_____________
העיר:_________________
ואימייל למשלוח: _________________

כריכות הספרים.JPG
bottom of page