ושבו בנים ובנות לגבולם
- אסתי עצמוני

- 1 בספט׳
- זמן קריאה 2 דקות
הערך והרוח המוסרי בעם ישראל
עם ישראל ערבים זה לזה!
יש להיכנס לאתר ממחשב לא מפלאפונים

הלמור רשום כסימן מסחרי!
תמיכה מעשית ורוחנית הערבות היא לא רק מילים — היא פעולה: עידוד של הצוותים שמחפשים, שילוב הציבור לגיוס ידע, השקעה במשאבים, תפילה, התארגנות חברתית וכל סוג של סיוע שיכול לעזור לשחרור ולהחזרה בשלום.
יצירת חברת אמון כשחברים בעם מרגישים שכולנו אחראים זה לזה — יש תחושת ביטחון וקירבה שמגבירה סולידריות, מפחיתה קיטוב ומעודדת אחווה אמיתית בין המגזרים השונים.
עמידה מוסרית מול האתגר ברגעים של מצוקה — מלחמה, טרור, סבל — הערבות בין אדם לאדם היא סימן לכך שהחברה לא נשברת. היא ביטוי של אידיאל מוסרי: גם אם הכוחות חורגים — אנחנו נשארים מחוברים למי שנמצא במצוקה.
הכנתי לכם דף עבודה עם סמל המזוהה כל כך עם החטופים, סמל זה הפך לסימן וערבות הדדית בין העם .פעילות זאת יכולה להתחבר גם לנושא השנתי של אחריות חברתית, (ראו בבלוג עמוד על הערך אחריות אישית וחברתית)
יש להסביר לתלמידים בזהירות את הערך ערבות הדדית. במילא רוב ילדי ישראל נחשפים מידי יום לזעקה של משפחות החטופים, ההרוגים הרבים שחווינו ב-7.10 ושואה כזאת תלווה אותנו עוד שנים רבות רבות.
דף זה הכנתי יום לפני השבת החטופים,ב- 13.10 2025 ומאמינה שגם לאחר השבתם יש מקום לסכם את הנושא ולתת לתלמידים דרך לבטא את רגשותיהם.
הדף עלה לאתר והוא מצורף לדפי העשרה למורשים המלמדים בספרי הוצאת למור, סימני דרך, בצעד ראשון, בצעד שקול הליכה כהלכה.
גם מורים שלא מלדים עם ספריי יכולים להשתמש בדף זה. אך אין לשתף אותו עם אחרים אלא לתת לאחרים רק לינק לבלוג! והם יורידו אותו בעצמם!
אשמח אם תשלחו לי תוצרים של התלמדים. תודה מראש.

אלו ספרי הלימוד בז"ב המאושרים ע"י משרד החינוך וזוכים להצלחה רבה במערכת.
ממליצה להצטרף אלי לאנשי הקשר לעידכונים.
אודות המחברת אסתי עצמוני לחצו על המשפט ותגיעו לאודות.





.png)

תודה על השיתוף, על היצירתיות והמקוריות שאת משתפת אותנו - על התמיכה במורים, גם לכאלו שלא לומדים מספריך, 👍